Van alle Kinderboekenschrijvers is Bibi Dumon Tak de grootste fan van Frappante Fragmenten. Op alle congressen en bij elke lezing die ze geeft, verwijst ze naar onze site met de bijbehorende lijsten.

Hoe dat komt is snel uitgelgd. Bibi gaat nogal tekeer in haar lezing Wipneus en zijn schimmelige vriendje Pim. Ze heeft in haar optreden bij Zomergasten een tipje van de sluier opgelicht. Voor Frappante Fragmenten was het ook al duidelijk: Ouwe meuk is leuk maar niet geschikt om kinderen aan het lezen te krijgen. Gelukkig is er veel nieuws voor kinderen, misschien wel wat té veel. Vandaar de lijsten die we maandelijks en jaarlijks produceren.

Onze Vrienden van de Grote Vriendelijke Podcast, Bas Maliepaard en Jaap Friso, hebben de lezing van Bibi vastgelegd op audio. Je kunt de lezing beluisteren via onderstaande knop.

In de Top300 Kinderboeken vind je uitsluitend recente titels. Neem een kijkje bij de bovenste 100 en download het Excel-bestand. Dan kun je filteren op leeftijd. Handig als je een boek zoekt voor een kind van 10 bijvoorbeeld.