Werken aan Voordrachtslezen, Mediawijsheid & Leesbevordering
TRAINING voor professionals in het onderwijs en mensen in het bedrijfsleven

Deze trainingsdag is vooral interessant voor mensen die met kinderen werken en kan ook ingezet worden als bijscholing Lezen.

AUDIO

Je leert meer over het belang van audio in de klas of op je werk en hoe je met audio-apparatuur je dagelijkse werk een boost kunt geven.

BASIS VAN LEESBEVORDERING

We starten met de basis van lezen en leesbevordering: Het belang van Lezen. Wat lees je? Hoe lees je? Wanneer lees je? Als leesbevorderaar begint het avontuur bij jou. 

Je werkt aan jouw titelkennis om gerichter boekadvies te kunnen geven: de Top 40 kinderboeken is je bron. Je werkt aan je eigen lees- en spreekvaardigheid.

PODCAST

Wat heb je nodig om tot gerichte interviewvragen te komen om toe te passen tijdens een podcast? Hoe krijg je diepgang in een gesprek of hoe hou je het juist luchtig?

VOORLEZEN IN DE MOBIELE STUDIO

Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, volume, snelheid, ritme en eventueel een stemmetje. Je verbetert je vaardigheid voordragen. Hoe breng je bijvoorbeeld in een gedicht met je stem de sfeer en de betekenis tot leven? 

Deze training geven we alleen incompany. Neem contact op via mail of bel ons en we bespreken de mogelijkheden voor jouw school of bestuur.

Een inspirerende training voor iedereen die zijn stemgebruik, spreekvaardigheid en voorleestechnieken naar een hoger level wil brengen met een vleugje fun.

Leer de basis van stemacteren en krijg les van een professionele stemacteur/voiceover die alles weet over gezond stemgebruik. Je leert meer over je stem en hoe je die effectief inzet, zodat je duidelijk verstaanbaar bent en krachtiger overkomt in een gesprek, vergadering of voor de klas.

Stap uit je comfortzone en ontdek hoe je op een verfrissende manier jouw voorleestechnieken naar een hoger level kunt brengen. Je gaat spelen met je stem! Hoe lees je een verhaal op je allermooist?

Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, en ritme. Je leert hoe je een reclametekst of een karakter uit een kinderboek laat klinken met verschillende emoties en stemmen.

Natuurlijk wordt het helemaal spectaculair als we de podcaststudio in duiken. Wat hoor jij en wat hoort de ander? We brengen een verhaal tot leven door het gebruik van special effects. Hierdoor ontstaat er iets magisch. Dit is een geweldige combinatie van stemacteren en een hoorspel ineen. Je mag lekker losgaan; niets is te gek.

Deze training geeft je een persoonlijke leerontwikkeling waarbij plezier voorop staat. Daarnaast leer je ook hoe je deze technieken kunt toepassen en over kunt brengen binnen je werk.

1 dag 295 euro p.p.

Tip: check je scholings-/professionaliseringsbudget bij je werkgever

Inclusief lunch, koffie, thee, lekkers van Robèrt van Beckhoven en een verrassing.

Locatie in de Parel van Brabant: Oisterwijk – Tiliander

Bekijk ook ons aanbod

voor kinderen