Werken aan Voordrachtslezen, Mediawijsheid & Leesbevordering
TRAINING voor professionals in het onderwijs en mensen in het bedrijfsleven

Wil jij leren hoe je de leesbevordering van kinderen vergroot door het inzetten van audio? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van podcast in de klas? Of maak je liever werk van je eigen spreekvaardigheid en ontdek je jouw voorleestalent als stemacteur? Mogelijkheden genoeg om je te professionaliseren op het gebied van Audio.

Alle trainingen hebben een opbouw in achtergrondinformatie en praktisch aan de slag gaan met audioapparatuur. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers met jarenlange onderwijservaring.

Eerstvolgende Trainingsdagen:

vrijdag 15 maart Lezen & Audio Inloop om 09.30 uur – Start training om 10.00 u. We zijn klaar om 16.00 uur en sluiten af met een drankje. 

vrijdag 22 maart Hoorspel/Stemacteren Inloop om 09.30 uur – Start training om 10.00 u. We zijn klaar om 15.30 uur en sluiten af met een drankje. 

Locatie theater Tiliander in Oisterwijk [Spoorlaan 82/c]. Goed bereikbaar met trein, bus en tweewieler. Parkeren kan in de parkeergarage onder het theater of op de P aan het spoor.

Bij de training LEZEN & Audio hoort een telefonische intake van een kwartier. De trainer belt je voorafgaand aan de training. Dan kunnen we beter aansluiten bij de deelnemers en onze opdrachten nauwkeuriger richten voor een groter effect.

Voor een demo ter inspiratie voor jouw team, komen we graag naar jouw school of bedrijf.

Deze trainingsdag is vooral interessant voor mensen die met kinderen werken en kan ook ingezet worden als bijscholing Lezen.

AUDIO

Tijdens de eerste trainingsdag leer je meer over het belang van audio in de klas en hoe je met audio-apparatuur je dagelijkse onderwijspraktijk een boost kunt geven.

BASIS VAN LEESBEVORDERING

We starten met de basis van lezen en leesbevordering: jij als lezende leerkracht. Wat lees je? Hoe lees je? Wanneer lees je? Als leesbevorderaar begint het avontuur bij jou. 

Je werkt aan jouw titelkennis om gerichter boekadvies te kunnen geven: de Top 40 kinderboeken is je bron. Je werkt aan je eigen leesvaardigheid en leert hoe je een BOEKENlogboek aanlegt.

KERNDOELEN SLO

Je ontdekt welke kerndoelen van SLO te koppelen zijn aan je aanbod met Kinderboeken & Audio zodat je de leesmotivatie en leesontwikkeling van kinderen kunt verbeteren op een totaal andere manier.

PODCAST

Wat heb je nodig om tot gerichte interviewvragen te komen om toe te passen tijdens een podcast? Hoe krijg je diepgang in een gesprek of hoe hou je het juist luchtig?

Je maakt kans op een GRATIS gedichtenbundel naar keuze en ontvangt ook een verrassing.

VOORLEZEN IN DE MOBIELE STUDIO

Je vergroot je kennis van poëzie en de bijbehorende begrippen. Je verbetert je vaardigheid voordragen. Hoe lees je een gedicht op je allermooist voor? En hoe breng je de sfeer en de betekenis in een gedicht tot leven? Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, volume, snelheid, ritme en eventueel een stemmetje.

1 dag 395 euro p.p.

Inclusief lunch, koffie, thee, lekkers van Robèrt van Beckhoven en een verrassing

Locatie in de Parel van Brabant: Oisterwijk – Tiliander

Een inspirerende training voor iedereen die zijn stemgebruik, spreekvaardigheid en voorleestechnieken naar een hoger level wil brengen of gewoon heel veel plezier wil hebben. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling met een vleugje fun en leer stemacteren met het moderne hoorspel.

Leer de basis van stemacteren en krijg les van een professionele stemacteur/voiceover die alles weet over gezond stemgebruik. Je leert meer over je stem en hoe je die effectief inzet zodat je duidelijk verstaanbaar bent. En weet je al wat je uitstraalt naar je publiek?

Stap uit je comfortzone en ontdek hoe je jouw voorleestechnieken naar een hoger level kunt brengen. Hoe lees je een verhaal op je allermooist? En hoe breng je de karakters in een verhaal tot leven? Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, ritme en stemmetjes. Je leert hoe je een reclametekst, leesboek of misschien wel het karakter uit een tekenfilm laat horen met verschillende emoties en stemmen. Je mag lekker losgaan in deze training; niets is te gek.

Als we alles goed hebben geoefend, dan stappen we de mobiele studio binnen en ga je gericht luisteren naar jezelf. Wat hoor jij en wat hoort de ander?

We maken hierbij gebruik van een verhaal. En het wordt nog leuker als we de special effects toevoegen. Dit is een geweldige combinatie van stemacteren en een hoorspel ineen.

Deze training geeft je een persoonlijke leerontwikkeling waarbij plezier voorop staat. Daarnaast leer je ook hoe je deze technieken toe kunt passen en over kunt brengen binnen je werk.

1 dag 395 euro p.p.

Inclusief lunch, koffie, thee, lekkers van Robèrt van Beckhoven en een verrassing

Locatie in de Parel van Brabant: Oisterwijk – Tiliander

Deze workshop is geschikt voor leraren, bestuurders, en ICT’ers. We trekken er 2 uur voor uit.

DEMO Mobiele Studio RODE II

Als je jouw hele team of een aantal mensen van je schoolbestuur kennis wilt laten maken met de mogelijkheden van podcastapparatuur, dan verzorgen we graag een demo op school. Dit kan bijvoorbeeld georganiseerd worden tijdens een studiedag of workshopronde.

We zetten een podcaststudio op zodat iedereen zelf kan ervaren wat Audio met je doet. Je kunt meedoen met een quiz, een gedicht voordragen of een Frappant Fragment laten klinken met muziek, geluidseffecten en stemvervormers.

Laat je inspireren en ontdek welke mogelijkheden Audio heeft voor jouw school of organisatie.

595 euro Inclusief kans op het winnen van 5 Kinderboeken uit de Top40. Geen BTW. Exclusief reiskostenvergoeding.

NIEUW: Mini Studio

Voor wie de Mobiele Studio van Rode nog iets te ver weg is, hebben we iets interessants waar je morgen al mee aan de slag kunt in je klas: de Mini-studio.

Bekijk ook ons aanbod

voor kinderen