Deze 100 kinder- en jeugdboeken zijn voor dit schooljaar of studiejaar geselecteerd voor de professional in het PO en VO en zeer geschikt om kennis van te hebben.

Je hoeft niet bovenaan te beginnen; het is meer een doolhof waarin alle routes mogelijk zijn. De nummering kan helpen om met elkaar af te spreken allebei dat boek te gaan lezen en het over dat boek te hebben. Zorg dat je er rijk uitkomt. Veel leesplezier!

Kinderboekenschrijvers, Bas & Jaap van de Grote Vriendelijke Podcast en enkele docenten pabo hebben meegeholpen deze titels voor je uit te kiezen. De posities zijn willekeurig ingenomen en ja, er zullen topboeken ontbreken.

Gelukkig zijn er veel lijsten beschikbaar op deze site waar jij ook je voordeel mee kunt doen: De maandelijkse Top40 Kinderboeken, de lijst met 100 voorleesboeken, 100 prentenboeken op 1 pagina, de Top40 Series, De Top40 Poëzie, de Top 40 Feit & Fictie. Heb je suggesties voor 1 van deze lijsten? Laat het ons weten.

[wptb id="11729" not found ]
‘Je gaat in het onderwijs omdat je van kinderen houdt en wie van kinderen houdt, bekommert zich om het gewicht van hun ziel. En dan lees je, om te beginnen, deze boeken!’ [Sjoerd Kuyper]

Je vindt enkele boeken van Sjoerd bij paaltje 77, 78 en 79. [Daar voelt hij zich thuis want hij is net 70 geworden.]

Winactie

Hoeveel titels zijn geïllustreerd door Martijn van der Linden, onze Kinderboekenambassadeur?

Mail je antwoord naar info@frappantefragmenten.nl en maak kans op een gratis kinderboek of een workshop Poëzie & Podcast.

Adresgegevens geef je pas als je in de prijzen bent gevallen. Wij sturen je een bericht.

[Deze actie is afgelopen. In het voorjaar komt er een nieuwe winactie met onze Kinderboekenambassadeur.]

Meld je aan voor de nieuwsflits, dan hoor je het laatste nieuws als eerste.

Martijn van der Linden, onze KinderboekenAmbassadeur