Close Reading met Europapa

Via een basisschooldirecteur ontving ik een lesbrief die leraren gebruiken bij de songtekst van Joost Klein: Europapa. De maker, Menno de Boer, laat de kinderen gericht op zoek gaan in de tekst: Close Reading dus. Ik miste de link met Taal dus ik heb een kleine aanvulling gemaakt op het ontwerp van Menno. Kinderen gaan op zoek naar de manier waarop Joost Klein zijn dichterstalent inzet om tot bijzondere rijmvondsten te komen. Doe je voordeel met wat we tot nu toe hebben gecreëerd.

Dit gedicht/deze songtekst is echt geweldig! De tekst is toegankelijk en daardoor ook zeer geschikt om kinderen kennis te laten maken met poëzie. 

Dit nummer heeft ook een plek in onze Training voor leraren en andere geïnteresseerden: Lezen & Audio: de Podcast. Daar zit al een Close Reading activiteit in met een nummer van Arjen Lubach en Fresku: Canon. Ook al zo’n Topper. Maar er is nog veel meer te doen als je Audio (Radio, YouTube, Podcast) inzet in je werk. Kijk of onze Training wat is voor jou of voor iemand in je netwerk. Deze pagina delen mag natuurlijk. Veel plezier met Europapa.