Werken aan Voordrachtslezen, Mediawijsheid & Leesbevordering
TRAINING voor professionals in het onderwijs en mensen in het bedrijfsleven

Wil jij leren hoe je de leesbevordering van kinderen vergroot door het inzetten van audio? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van podcast in de klas? Of maak je liever werk van je eigen spreekvaardigheid en ontdek je jouw voorleestalent als stemacteur? Mogelijkheden genoeg om je te professionaliseren op het gebied van Audio.

Alle trainingen hebben een opbouw in achtergrondinformatie en praktisch aan de slag gaan met audioapparatuur. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers met jarenlange onderwijservaring.

Eerstvolgende Trainingsdag: donderdag 30 mei Lezen & Audio: De Podcast in de LocHal in Tilburg, vlakbij het station. Inloop om 09.30 uur – Start training om 10.00 u. We zijn klaar om 16.00 uur en sluiten af met een drankje.

Deze trainingsdag is vooral interessant voor mensen die met kinderen werken en kan ook ingezet worden als bijscholing Lezen.

AUDIO

Tijdens de eerste trainingsdag leer je meer over het belang van audio in de klas en hoe je met audio-apparatuur je dagelijkse onderwijspraktijk een boost kunt geven.

BASIS VAN LEESBEVORDERING

We starten met de basis van lezen en leesbevordering: jij als lezende leerkracht. Wat lees je? Hoe lees je? Wanneer lees je? Als leesbevorderaar begint het avontuur bij jou. 

Je werkt aan jouw titelkennis om gerichter boekadvies te kunnen geven: de Top 40 kinderboeken is je bron. Je werkt aan je eigen leesvaardigheid en leert hoe je een BOEKENlogboek aanlegt.

VOORLEZEN IN DE MOBIELE STUDIO

Je vergroot je kennis van poëzie en de bijbehorende begrippen. Je verbetert je vaardigheid voordragen. Hoe lees je een gedicht op je allermooist voor? En hoe breng je de sfeer en de betekenis in een gedicht tot leven? Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, volume, snelheid, ritme en eventueel een stemmetje.

PODCAST

Wat heb je nodig om tot gerichte interviewvragen te komen om toe te passen tijdens een podcast? Hoe krijg je diepgang in een gesprek of hoe hou je het juist luchtig?

Speciale actie

Je krijgt 5 Kinderboeken naar keuze cadeau

Als jouw inschrijving binnen is en de factuur door je werkgever betaald, krijg je van ons een mail met instructies hoe jij die 5 gratis Kinderboeken kunt bestellen.

Kom in actie!