Ouderavond

Is er voor de ouders van leerlingen in september een algemene ouderavond op school? Je kunt dan aandacht besteden aan het belang van thuis boeken lezen. Onze Top40 is bij ouders favoriet: een betrouwbare keuzehulp in Boekhandel of Bibliotheek.

De snelste weg naar interessante, grappige en educatieve kinderboeken ligt binnen handbereik.

Vraag gratis flyers aan om mee te geven. Je betaalt alleen verzendkosten en je ontvangt 10 magnetische boekenleggers t.w.v. 10 euro cadeau.

Koopjeshoek open op ma 4 en di 5 september

Bekijk alvast de 40 titels die beschikbaar zijn. Van elk boek is maar 1 exemplaar op voorraad.

Save the date! Verkoop start om 07.00 u. Verwerking op volgorde van binnenkomst.

Villa Favoriet

We hebben Kinderboekenschrijver Marlies Slegers benaderd om te helpen met het schrijven van de 1e serie van 5 podcasts over Kinderboeken en Kinderboekenschrijvers en ze heeft JA gezegd. De opzet voor Villa Favoriet is er en we schrijven deze maand de 1e aflevering. Er is al 1 Kinderboekenschrijver die mee wil werken. We hebben ook al 2 stemacteurs gevonden die stemmetjes gaan doen.

We houden je maandelijks op de hoogte.

Leestekens

We gaan educatieve content maken om het maar eens even chique te formuleren. Bij Voorlezen, Lezen en Kinderboeken horen natuurlijk ook de leestekens. En laten we daar een paar jaar geleden al eens een serie van 8 clips van hebben gemaakt!

Die clips hebben we afgestoft en op YouTube geplaatst.

Ouders en kinderen kunnen in de clips hun kennis over interpunctie opfrissen. Handig bij het voorlezen van prentenboeken en kinderboeken maar ook waardevol bij het schrijven van teksten. Kinderen schrijven zoals mijn oma vroeger een breiwerkje maakte: 1 grote lange lap tekst zonder leestekens.

Met de geluiden die we aan de leestekens hebben gekoppeld, moeten de voorlezers even ruimte maken om de punt, de komma enz. te laten klinken. Zo raken kinderen op een speelse manier bekend met deze zichtbare maar vaak niet hoorbare tekens.

Boeken bestellen

Als je een boek koopt via onze site bij Libris, dan krijgen wij een kleine vergoeding van de boekverkopers. Scholen bijvoorbeeld die boeken voor de klassebieb hier bestellen doen hun lokale boekhandel een plezier maar ook Frappante Fragmenten.

Online bestellen kan wel via Bol maar beter bestel je je nieuwe titels hier. Met de inkomsten kunnen wij dit concept overeind houden en de nieuwe plannen snel realiseren. Alles voor de leesbevordering.

In de zomervakantie zijn er al wat bestellingen via onze site bij Libris geplaatst. De oproep is gelezen.

Wordt vervolgd.

Nieuwe fans

We zijn op zoek naar nieuwe fanclubleden. Ken je collega’s of enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor de leesbevordering?

Stuur ze door naar de fanclubpagina.