Alle grote innovaties zijn in het klein begonnen. Zo gaat dat nu ook weer.

Misschien droom je van een mooie mobiele studio op je school maar is je directeur of het bestuur er nog niet aan toe. Geen nood. Er is een uitstekend alternatief voor een relatief klein bedrag.

Wij werken tegenwoordig met een eenvoudige maar fantastische recorder van Tascam: splitter met 2 koptelefoons eraan en podcasten maar!

De Tascams hebben een ongekend warme sound en zijn zeer eenvoudig in de bediening. Eenmaal ingesteld is het REC – STOP – PLAY  en de laatste opname terugluisteren. Indrukwekkend wat je dan hoort!

Als kinderen enkele opnames maken om te oefenen met hardop lezen bijvoorbeeld en tevreden zijn over de laatste poging, komen ze met het apparaat bij jou en kun je (op een later tijdstip) direct het beste resultaat beluisteren. Alle opnames komen op een mini-SD-kaartje. Met een draadje via USB zet je de opnames met 3 muisklikken op je computer en kun je eventueel nog wat bewerken.

Dit TOPpertje kun je ook in de hand nemen voor reportagewerk. Zelfs een extra interviewmicrofoon aankoppelen is mogelijk.

Wil je er eens mee werken? We hebben een training waarin we met jou de code gaan kraken:

LEZEN & Audio

De eerstvolgende training is in Oisterwijk op vrijdag 15 maart. Je krijgt duidelijk wat de didactische mogelijkheden van audio zijn in jouw klas.

In samenwerking met audio-leverancier Ears-up heeft Frappante Fragmenten een aanbieding samengesteld.

Een degelijk koffertje met daarin een Tascam, een splitter, 2 koptelefoons, een windbeschermer voor buitenopnames, een kabeltje om verbinding te maken met je computer en een tafelstatiefje. Kind kan de was doen. En je krijgt een geluidskwaliteit waar je U tegen zegt.

Om het aantrekkelijk te maken, leveren wij er een waardebon bij waarmee je een boek kunt uitkiezen in de Top40 Kinderboeken van deze maand.