Leestekens

We gaan educatieve content maken om het maar eens even chique te formuleren. Bij Voorlezen, Lezen en Kinderboeken horen natuurlijk ook de leestekens. En laten we daar een paar jaar geleden al eens een serie van 8 clips van hebben gemaakt!

Die clips hebben we afgestoft en op YouTube geplaatst.

Ouders en kinderen kunnen in de clips hun kennis over interpunctie opfrissen. Handig bij het voorlezen van prentenboeken en kinderboeken maar ook waardevol bij het schrijven van teksten. Kinderen schrijven zoals mijn oma vroeger een breiwerkje maakte: 1 grote lange lap tekst zonder leestekens.

Sound

Met de geluiden die we aan de leestekens hebben gekoppeld, moeten de voorlezers even ruimte maken om de punt, de komma enz. te laten klinken. Zo raken kinderen op een speelse manier bekend met deze zichtbare maar vaak niet hoorbare tekens.

De Top5 van september

Schrijvers

Met een fijne club mensen produceren we een aantal keer per jaar een podcast waarin 2 kinderen een bekende Kinderboekenschrijver interviewen: Leesbeesten & Luistervinken. Zo kwam in de 1e aflevering Paul van Loon aan het woord en in de 16e komt deze maand Anna Wolz voorbij. Daar zitten nog allereli andere TOPschrijvers tussen als Kevin Hassing, Jacques Vriens, Bibi Dumon Tak, Tosca Menten en … Ach, check de playlist zelf even en lees daarna verder over het vervolg.

En de minder bekende schrijvers?

Eer zijn een paar honderd Kinderbeoeknschrijvers in Nederland. Iedereen die een boek voor kinderen schrijven en de titel Kinderboekenschrijver hanteren. Maar is dat interessant om die allemaal aan het woord te laten? Wij denken van niet. Daarom maken we een selectie.

We volgen nu bijna 3 jaar alle Kinderboeken die uitkomen op de voet en de meest gewaardeerde komen in de Top40 terecht. Op basis daarvan kiezen we elke maand 1 of 2 auteurs uit die we in 7 minuten portretteren.

Maak kennis met de 1e serie van 5 talentvolle auteurs die wel wat meer naamsbekendheid verdienen.

Nieuw in september

Flyers

Veel scholen organiseren in september en oktober ouderavonden. Soms staat het lezen op het programma. Thuis lezen bijvoorbeeld.

We weten dat ouders moeilijk de weg vinden in de bieb. Ook in de boekhandel is de keuze soms beperkt. De Top40 Kinderboeken biedt uitkomst. We hebben maandelijks de meest actuele en onpartijdige lijst online staan met hier en daar zelfs een ingesproken fragment.

Naomi

Leontine

Wat niet iedereen weet is dat we ook gedrukte flyers hebben van de Top40 Kinderboeken. Vaste leesbevorderaars als Naomi Smits en Leontine le Blanc en mensen van de bieb stroooien al tijden de lijsten rond.

Wil je ook flyers meegeven aan ouders en verzorgers? Bestel ze met 1 druk op de knop. Je betaalt alleen verzendkosten en je krijgt er gratis 10 magnetische boekenleggers bij.