Elk kind verdient een eigen boekenplankje

Als kind had ik zo’n Tomado boekenrekje op mijn slaapkamer aan de muur hangen en daar stonden mijn eerste eigen kinderboeken op, samen met de geleende boeken van de bieb. Dát gun ik elk kind: een goed gevulde plank met kinderboeken die ze zelf uitkiezen of die ze cadeau krijgen van opa en oma bijvoorbeeld. Die weten nog wat lezen is.

Ik ben begonnen als meester in het basisonderwijs en doorgegroeid naar leraar Nederlands op de pabo. Vervolgens ben ik 2 jaar teruggegaan naar de werkvloer om in te vallen. ‘Meester aan zee’ in het primair onderwijs omdat het lerarentekort ongekend is. Nu ben ik weer aan de slag op een pabo: professionalisering en nascholing van leerkrachten en leesconsulenten op Taal & Media.

Mijn naam is Rob van de Sande

De rode draad door mijn leven bestaat uit kinderboeken, kinderTV, video en audio. Nu het zo triest gesteld is met de leesvaardigheid in Nederland, kan ik mijn expertise inzetten bij het opzetten van projecten om een betere leescultuur te creëren op basisscholen en pabo’s. Ook help ik bij het schrijven van leesbeleid op school- of bestuursniveau. Lezen kan de achterstand bij kinderen enigszins verkleinen en bijdragen aan een gezond burgerschap. En dat heeft de jonge generatie nodig om het beste uit het leven te halen.

Jij als professional kan een kind aan het lezen krijgen. Ik kan je helpen dat voor elkaar te krijgen. Het is enorm belangrijk. Leesbevordering staat daarbij uiteraard voorop. Ik kan niet zonder. Hoe is dat voor jou?

Rob van de Sande