Elk kind verdient een eigen boekenplankje

Als kind had ik zo’n Tomado boekenrekje op mijn slaapkamer aan de muur hangen en daar stonden mijn eerste eigen kinderboeken op, samen met de geleende boeken van de bieb. Dát gun ik elk kind: een goed gevulde plank met kinderboeken die ze zelf uitkiezen of die ze cadeau krijgen van opa en oma bijvoorbeeld. Die weten nog wat lezen is.

Ik ben begonnen als meester in het basisonderwijs en doorgegroeid naar leraar Nederlands op de pabo. Vervolgens ben ik 2 jaar teruggegaan naar de werkvloer om in te vallen in de provincie Zeeland: ‘Meester aan zee’ in het primair onderwijs omdat het lerarentekort ongekend is. Daarna weer 2 jaar aan de slag op een pabo: Taal & Media en nu ZZP.

Mijn naam is Rob van de Sande

De rode draad door mijn leven bestaat uit kinderboeken, kinderTV, Video en Audio. Nu het zo triest gesteld is met de leesvaardigheid in Nederland (PISA 2022), zet ik mijn expertise in zodat collega’s op basisscholen een betere leescultuur neer kunnen zetten. Lezen kan de achterstand bij kinderen verkleinen en daarmee bijdragen aan een gezond burgerschap. En dat heeft de jonge generatie nodig om het beste uit het leven te halen.

Jij kunt een kind aan het lezen krijgen! Ik help je de code te kraken. Het is enorm belangrijk maar vooral ook heel leuk om te doen, zeker als je daarbij Audio inzet. Leesbevordering leidt vaak tot Leesplezier. Frappante Fragmenten geeft Trainingen met resultaat, helpt je met boekadvies, en met het maken van Podcasts met kinderen. Over kinderboeken uiteraard 😉

Rob van de Sande