Elk kind verdient een eigen boekenplankje

Als kind had ik zo’n Tomado boekenrekje op mijn slaapkamer aan de muur hangen en daar stonden mijn eerste eigen kinderboeken op, samen met de geleende boeken van de bieb. Dát gun ik elk kind: een goed gevulde plank met kinderboeken die ze zelf uitkiezen of die ze cadeau krijgen van opa en oma bijvoorbeeld. Die weten nog wat lezen is.

Ik ben begonnen als meester in het basisonderwijs en doorgegroeid naar leraar Nederlands op de pabo. Vervolgens ben ik 2 jaar teruggegaan naar de werkvloer om in te vallen in de provincie Zeeland: ‘Meester aan zee’ in het primair onderwijs omdat het lerarentekort ongekend is. Daarna weer 2 jaar aan de slag op een pabo: Taal & Media en nu ZZP.

Mijn naam is Rob van de Sande

De rode draad door mijn leven bestaat uit kinderboeken, kinderTV, video en audio. Nu het zo triest gesteld is met de leesvaardigheid in Nederland, kan ik mijn expertise inzetten bij het opzetten van projecten om een betere leescultuur te creëren op basisscholen en thuis. Lezen kan de achterstand bij kinderen enigszins verkleinen en daarmee bijdragen aan een gezond burgerschap. En dat heeft de jonge generatie nodig om het beste uit het leven te halen. 

Jij als professional kan een kind aan het lezen krijgen. Ik kan je helpen dat voor elkaar te krijgen. Het is enorm belangrijk maar vooral ook heel leuk. Leesbevordering staat daarbij uiteraard voorop. Frappante Fragmenten kan je helpen met boekadvies, TOPlijsten en het zelf inspreken van Frappante Fragmenten.

Rob van de Sande

Je kunt me inhuren om een dag te werken met kinderen aan Leesbevordering: Poëzie & Podcast. Ik neem beurtelings een groepje mee, eventueel de halve klas. Ook kun je me bellen om 3 collega’s op 1 dag te professionaliseren op de werkvloer (in de klas) met Poëzie & Podcast. Je maakt dan samen met mij een korte uitzending met je eigen leerlingen terwijl je werkt aan doelen voor Mondelinge Taalvaardigheid, Lezen en Mediawijsheid.