Weer naar school

Weer naar school

Loading

School

In september maken veel kinderen kennis met een nieuwe juf of meester. Dat is spannend want het kan goed of minder goed voor je uitpakken. Dat blijkt vooral uit de juffen en meesters die in kinderboeken de revue passeren. Van lief, begripvol, geduldig en zachtaardig tot gruwelijk, bot, gemeen en hysterisch. Deze keur aan types brachten me op het idee om kinderboeken te verzamelen waarin een juf of meester een belangrijke rol speelt. Dat is de Top40 Juf & Meester geworden. Met op nummer 1 Matilda van Roald Dahl.

Via social media heb ik samen met kinderboekenschrijvers en -lezers deze lijst kunnen opstellen. Daarna hebben volgers van Frappante Fragmenten door ranking de posities bepaald. Bij sommige titels is een audio-clip te beluisteren.

Je kunt meewerken aan de lijst van september 2022 door jouw favoriete boek te kiezen uit de Top40 Juf & Meester. Ga op zoek naar een Frappant Fragment en geef het hoofdstuk of de passage door via mail: info@frappantefragmenten.nl . Een scan mag natuurlijk ook. Wel graag in 1 bestand.

De redactie bekijkt welke fragmenten in de Top40 Juf & Meester van 2022 een audio-clip gaan krijgen. Onder de inzendingen verloten we 3 titels uit de Top40 Kinderboeken van oktober.

Nu maar afwachten bij welke Juf of Meester jouw (klein)kind dit jaar in de klas zit. De beste Juffen en Meesters lezen kinderboeken voor.  Je weet het dus zo.

Ontvang tips
Zal ik je tippen als ik weer eens een interessante blog voor je heb? Klik op de knop, dan zet ik je op de lijst.

Het uitroepteken

28 augustus 2021

Jukebox

28 augustus 2021